De kracht van social media recruitment

Personeel werven via social media

Nu de economie op volle toeren draait staat het aantal openstaande vacatures op recordhoogte. In eigenlijk alle branches worden mensen gezocht. Maar met name in de technische branche zien we hoge nood. Op zoek dus naar de juiste mensen dus! Maar hoe bereik jij de ideale kandidaat?
Mensen werven via social media biedt kansen! Het is tijd voor Social Media Recruitment.

Wat is social media recruitment?
Net zoals bij de verkoop van jouw producten of diensten gebruiken wij kanalen zoals, Linkedin, Instagram en Facebook voor het succesvol bereiken van bepaalde doelgroepen. Echter nu gaan we niet voor klanten maar juist voor nieuwe medewerken. We zien steeds vaker dat werkgevers hun nieuwe talenten vinden via social media. Het grote voordeel van recruiten via social media is dat het aantal gebruikers van social media de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen. Hierdoor kun je er veel verschillende, potentiele, nieuwe medewerkers treffen.

Maak het persoonlijk
Een voordeel van online medewerkers werven is dat je echt op maat kunt gaan zoeken.
Breng in beeld op welke social media kanalen jouw doelgroep zich bevindt, dan kun je ervoor zorgen dat zij alleen de vacatures zien die aansluiten op hun interesse. Het voordeel hiervan is dat de persoon zich echt aangetrokken voelt tot bepaalde vacatures.
Jouw content sluit precies aan op de behoefte van jouw toekomstige werknemer.

Zorg voor een goed gevulde social media pagina
Zodra jij, online, een mogelijke kandidaat hebt bereikt is het tijd om de juiste indruk achter te laten. Zorg daarom voor goed gevulde social media pagina’s. Door het regelmaat plaatsen van foto’s en berichten ben je actief bezig met jouw Employee Branding. Met Employer branding zorg jij ervoor dat een werkzoekende jou verkiest boven een concurrent. Social media is het middel om hieraan kracht te geven. Je moet als werkgever dus aanwezig zijn op social media. Plaats krachtige content en laat jezelf van je beste kant zien. Plaats foto’s van activiteiten binnen jullie bedrijf (van producten tot personeelsfeestjes) Zo worden mensen enthousiast over je bedrijf en stijgt de interesse om te werken bij jouw bedrijf.

De beller is NIET sneller
In deze 24 uurs economie zijn we altijd online. Je kunt dus op ieder moment van elke dag in contact komen met jouw nieuwe werknemer. Door online en/of mobiel te kunnen laten solliciteren ben jij nog sneller in contact met jouw nieuwe werknemer en is de vacature, sneller dan ooit, vervuld.

In de praktijk: Social Media Recruitment voor Protect Brandbeveiliging
Voor Protect Brandbeveiliging mogen wij al enkele jaren de online vacatures plaatsen. De combinatie van een goed gevulde social media pagina, in combinatie met een aansprekende vacaturetekst, heeft er voor gezorgd dat wij in de afgelopen periode al 5 geschikte medewerkers mochten toevoegen aan het personeelsbestand van Protect Brandbeveiliging.

Reacties zijn gesloten

Navigeer